Brekerzand - 0-3mm - Big Bag 1500kg

€ 82,59
per big bag
-
+

Levertijd is ca. 3 - 5 werkdagen.

Brekerzand - 0-3mm - Big Bag 1500kg

Beschrijving

Brekerzand is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de bouwsector, met name bij bestratings- en bestratingswerkzaamheden. Het heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor deze toepassingen:

  1. Korrelgrootte: Brekerzand heeft een specifieke korrelgrootte die varieert van fijn tot middelgroot. Deze korrels zijn groter dan die van normaal zand, waardoor het zand beter samendrukt en een stabielere ondergrond vormt voor bestrating.
  2. Vorm: De korrels van brekerzand hebben vaak een hoekige vorm in plaats van een ronde vorm, waardoor ze beter op elkaar passen en de bestrating steviger wordt. Deze hoekige vorm zorgt voor een betere interlocking tussen de korrels, waardoor het zand minder snel wegspoelt en de bestrating beter op zijn plaats blijft.
  3. Waterdoorlatendheid: Brekerzand heeft een goede waterdoorlatendheid, wat belangrijk is bij bestrating. Het laat regenwater gemakkelijk door de voegen en draagt bij aan een efficiënt afvoersysteem. Dit helpt waterophoping te voorkomen en vermindert de kans op plassen en verzakkingen.
  4. Stabiliteit: Door de hoekige vorm en goede interlocking tussen de korrels biedt brekerzand een hoge mate van stabiliteit aan bestrating. Het zorgt ervoor dat de bestrating stevig op zijn plaats blijft en beter bestand is tegen belastingen, zoals verkeer.
  5. Verdichtbaarheid: Brekerzand kan goed worden verdicht, waardoor het een solide ondergrond creëert voor bestrating. Het kan worden aangedrukt met behulp van trilplaten of walsen, waardoor het zand samengeperst wordt en een stevige basis vormt.

Kortom, de eigenschappen van brekerzand, zoals korrelgrootte, vorm, waterdoorlatendheid, stabiliteit en verdichtbaarheid, maken het een geschikt materiaal voor gebruik bij bestrating. Het draagt bij aan duurzame en stabiele bestratingsconstructies.

 

Specificaties

Kleur
Grijs, Zwart
Toepassing
bestratingen, Oprit, Uitvlakken
Inhoud
ca. 1M3
Gewicht
ca. 1500kg
Gewassen
Nee
Formaat
0-3mm
Merk
Bouwbink
EAN
Bouwbink

Heb je een vraag?